Asociația Renascendis

Asociația Renascendis este un ONG înființat în anul 2012 care are ca obiective principale construirea, implementarea și promovarea unui concept inedit sustenabil de management al patrimoniului cultural (material și imaterial, mobil și imobil), centrat pe nevoile comunităților, și sprijinirea tinerilor (elevi, studenți etc.) în eforturilor lor de specializare profesională în diferite ramuri ale domeniului patrimoniului cultural. Din anul 2013, Asociația Renascendis a preluat în administrare ansamblul bisericii fortificate evanghelice din Felmer (jud. Brașov), monument istoric aflat în stare de avansată de degradare, și a pus bazele unui parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. Făgăraș pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural săsesc din Țara Făgărașului. Asociația Renascendis gestionează colecții istorice și de artă proprii - dintre care o colecție de fotografie cu cca. 20.000 de documente fotografice și o arhivă istorică cu peste 30.000 de documente – pe care le folosește în scopuri de cercetare, didactice și educaționale. Asociația organizează programe și ateliere de educație non-formală prin patrimoniu, destinate atât copiilor cât și adulților, în diverse locații din Țara Făgărașului.

Website:
renascendis.org

Notă! Formularul de donație poate fi completat doar între 1 Ianuarie și 25 Mai ale anului curent.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular