Fundatia Copii in Dificultate

Fundatia “Copii In Dificultate” si-a inceput activitatea in anul 1991, functionand in primii ani ca Asociatia “Ajutorarea Copiilor din Romania” si desfasurand proiecte in sprijinul copiilor infectati cu HIV / SIDA, abandonati in spitale si orfelinate. In anul 2003 , Asociatia “ACR” si-a extins sfera de interventie si a inceput derularea unor programe de sprijin, asistenta si protectie pentru mai multe categorii de copii aflati in stare de necesitate si risc. Astfel, incepand cu anul 2003, functioneaza ca Fundatie , sub actuala denumire de “ Copii In Dificultate”, reprezentand sucursala din Romania si bratul operational al Fundatie “Children In Distress” din Marea Britanie. Din anul 2005, fundatia este acreditata ca furnizor de servicii sociale de catre Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, iar din anul 2008 a obtinut din partea Guvernului Romaniei recunoasterea ce fiind fundatie de utilitate publica.Misiunea fundatiei este de a asigura ingrijire si asistenta copiilor cu boli neurologice grave, celor cu dizabilitati, dar si copiilor cu risc crescut la abandon familial si scolar, proveniti din familii dezavantajate socio-economic. Totodata, fundatia promoveaza principiul egalitatii de sanse si incluziunea sociala a acestor categorii de copii.Pentru copiii cu boli neurologice grave, Fundatia CID a infiintat in anul 1999 in Bucuresti un centru rezidential special amenajat si echipat care acorda gazduire, asistenta medicala si ingrijire personalizata, suport emotional, terapie, socializare pentru copii cu boli neurologice grave, avand o capacitate de 23 de locuri. In acest centru care este printre putinele din tara, in cei 19 ani de functionare au fost ingrijiti 150 de copii diagnosticati cu boli asociate grave, abandonati in spitale si care nu aveau nici o sansa de supravietuire fara o ingrijire adecvata.Inca de la inceput ne-am propus alinarea suferintei pe care o au copiii cu boli grave, precum prima noastra categorie de beneficiari care sufereau de HIV / SIDA , motiv pentru care obiectivele vizate sunt interventia si obtinerea unor rezultate de ameliorare in situatiile cu care se confrunta copiii cu dizabilitati, cu boli cronice in faza terminala, copiii cu risc la abandon familial si scolar. Dorim sa actionam intr-o maniera orientata catre nevoia grupurilor de care ne ocupam, cercetand atat in plan teoretic, cat si plan practic pentru a obtine o potentiala informatie care le-ar putea salva atat viata, cat si starea psihica si emotionala.

Website:
www.cid.org.ro

Redirecționează în 3 pași simpli

Pasul 1. Completează și descarcă formularul

Date personale
Adresa de domiciliu
Din anul 2022 formularele 230 pot fi depuse online. Dacă vrei să printezi formularul și să îl semnezi, atunci apasă mai jos butonul Descarcă formular și urmează instrucțiunile. Dacă vrei să semnezi și să depui formularul online atunci apasă mai jos Semnează formular și urmează instrucțiunile.
  • Ce reprezintă formularul de 3.5%?

    Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

  • Ce se întâmplă cu datele de pe această pagină?

    Datele de pe această pagină sunt folosite doar pentru a crea fișierul PDF. Doar numele, prenumele, orașul, județul și email-ul/telefonul sunt salvate în baza noastră de date pentru a-i oferi ocazia ONG-ului să intre în legatură cu tine, doar dacă tu decizi acest lucru.

  • Care sunt următorii pași?

    După ce vei completa toate datele din acest formular, vei fi direcționat către o pagină de unde poți descarcă fișierul PDF. Acela va conține datele tale și datele ONG-ului care va primi cei 3.5%.

Fii un Supererou Civic!

Ne bucurăm să te avem aici, în comunitatea oamenilor cu spirit civic. Împreună suntem mai buni, mai puternici și mai curajosi. Împreună putem aduce o schimbare în bine în societatea noastră, de aceea avem nevoie de cât mai mulți oameni ca tine. În cazul în care tu ești scutit de impozit, dar vrei să ajuți, descarcă formularul precompletat cu datele ONG-ului pe care vrei să-l ajuţi, printează-l și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei.
Ce spui? Putem conta pe tine?

Descarcă un model de formular